DA.36.36.2022
Wersja strony w formacie XMLZamówienie na | Kompleksową usługę wyżywienia wraz z obsługą kelnerską (z uwzględnieniem diety wegańskiej i bezglutenowej) oraz serwisem kawowym podczas szkoleń dla kandydatów na Energetyków Gminnych realizowanych w ramach projektu pn. „Ogólnopolski system wsparcia doradczego dla sektora publicznego i mieszkaniowego oraz przedsiębiorstw w zakresie efektywności energetycznej oraz OZE” poddziałanie 1.3.3, działanie 1.3 „Wsparcie efektywności energetycznej w budynkach”, I Oś priorytetowa „Zmniejszenie emisyjności gospodarki” Program Operacyjny Infrastruktura i Środowisko 2014-2020. |
---|---|
Status zamówienia | rozstrzygnięte |
Nr sprawy | DA.36.36.2022 |
Zamawiający | Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Toruniu |
Tryb zamówienia | zapytanie ofertowe |
Wartość zamówienia | poniżej 30 000 euro |
Termin składania ofert |
Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Toruniu zwraca się z zapytaniem ofertowym na:
Kompleksową usługę wyżywienia wraz z obsługą kelnerską (z uwzględnieniem diety wegańskiej i bezglutenowej) oraz serwisem kawowym podczas szkoleń dla kandydatów na Energetyków Gminnych realizowanych w ramach projektu pn. „Ogólnopolski system wsparcia doradczego dla sektora publicznego i mieszkaniowego oraz przedsiębiorstw w zakresie efektywności energetycznej oraz OZE” poddziałanie 1.3.3, działanie 1.3 „Wsparcie efektywności energetycznej w budynkach”, I Oś priorytetowa „Zmniejszenie emisyjności gospodarki” Program Operacyjny Infrastruktura i Środowisko 2014-2020.
Zamawiający:
Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Toruniu,
ul. Fredry 8, 87-100 Toruń
NIP: 956 12 23 682, REGON: 341191740
PKD 64.92.Z – pozostałe formy udzielania kredytów
Telefon: 56 62 12 300
I. Przedmiot zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest Kompleksowa usługa wyżywienia wraz z obsługą kelnerską (z uwzględnieniem diety wegańskiej i bezglutenowej) oraz serwisem kawowym podczas szkoleń dla kandydatów na Energetyków Gminnych realizowanych w ramach projektu pn. „Ogólnopolski system wsparcia doradczego dla sektora publicznego, mieszkaniowego oraz przedsiębiorstw w zakresie efektywności energetycznej oraz OZE”
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w załączniku nr 1 do niniejszego zapytania.
II. Kontakt w sprawie zamówienia:
Wszelkich informacji dotyczących przedmiotu zamówienia udziela: Karol Adamek, tel. 56 62 12 361,
e-mail: karol.adamek@wfosigw.torun.pl
III. Warunki udziału w postępowaniu:
Zamawiający oczekuje ofert od oferujących, którzy spełniają wszystkie następujące wymagania:
· Oferujący jest osobą fizyczną lub osobą prawną, prowadzącą działalność gospodarczą zarejestrowaną na terenie państwa członkowskiego Unii Europejskiej – na dowód spełnienia tego warunku, oferujący przedstawi swój numer identyfikacji podatkowej (NIP lub VAT ID nadany w innym państwie członkowskim Unii Europejskiej) nadany zgodnie z przepisami państwa, w którym jest zarejestrowany.
· Oferujący nie znajduje się w stanie likwidacji ani upadłości.
· Oferujący posiada możliwości kadrowe i techniczne a także zdolność finansową do wykonania przedmiotu niniejszego zamówienia.
· Wraz z ofertą, oferujący przedstawi propozycję spisu posiłków, które zostaną przyrządzone i podane w ramach realizacji zamówienia.
· Oferujący nie ma żadnych powiązań osobowych ani kapitałowych z Zamawiającym (w tym osobami uprawnionymi do składania oświadczeń lub wykonywania w imieniu Zamawiającego czynności związanych z udzieleniem niniejszego zamówienia).
Zamawiający odrzuci oferty od podmiotów niespełniających wyżej wymienionych warunków.
IV. Sposób wykonania oferty:
1. Każdy Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę.
2. Oferta wraz załącznikami musi być podpisana przez osobę/osoby upoważnione do reprezentowania Wykonawcy. W przypadku, gdy umocowanie osoby upoważnionej do reprezentacji Wykonawcy nie wynika z publicznie dostępnych rejestrów, wówczas do złożonej oferty należy dołączyć pełnomocnictwo.
3. Jeżeli osoba/osoby podpisująca ofertę działa na podstawie pełnomocnictwa, to pełnomocnictwo to musi w swej treści jednoznacznie wskazywać uprawnienie do podpisania oferty. Pełnomocnictwo musi zostać dołączone do oferty i musi być złożone w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem.
4. Wykonawca ponosi wszelkie koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty.
5. Złożenie więcej niż jednej oferty lub złożenie oferty zawierającej propozycje alternatywne spowoduje odrzucenie wszystkich ofert złożonych przez Wykonawcę.
6. Na ofertę składają się:
1) formularz ofertowy (wzór zał. nr 2);
2) jeżeli Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik – pełnomocnictwo, określające zakres umocowania podpisane przez osoby uprawnione do reprezentowania Wykonawcy;
3) propozycja spisu posiłków, które zostaną przyrządzone i podane w ramach realizacji zamówienia.
7. Ustala się, że składający ofertę pozostaje z nią związany przez 7 dni. Bieg terminu związania ofertą rozpoczyna się wraz z upływem terminu składania ofert.
V. Miejsce i termin wykonania zamówienia:
1. Miejsce wykonania zamówienia: biuro Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Toruniu ul. Szosa Lubicka 26, 87-100 Toruń. Miejsce to może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od Zamawiającego, o czym Wykonawca zostanie powiadomiony nie później niż 7 dni przed realizacją zamówienia.
2. Przedmiot zamówienia należy zrealizować w terminie: 22, 23, 24, 29 i 30 czerwca 2022 oraz 1 lipca 2022 r. Termin może ulec zmianie w wyniku zdarzeń, o których Zamawiający nie ma wiedzy w chwili sporządzania niniejszego dokumentu, o czym Wykonawca zostanie powiadomiony nie później niż 7 dni przed realizacją zamówienia.
VI. Opis sposobu obliczenia ceny oferty:
Cena podana w ofercie powinna być wyrażona w złotych polskich, z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Cena oferty winna obejmować wszystkie koszty związane z wykonaniem przedmiotu zamówienia oraz warunkami stawianymi przez Zamawiającego.
VII. Miejsce i termin złożenia oferty:
Ofertę należy przesłać do dnia 15.06.2022 r. na kompletnym formularzu ofertowym e-mailem na adres zamowienia@wfosigw.torun.pl lub złożyć osobiście w sekretariacie WFOŚiGW w Toruniu, ul. Fredry 8, 87-100 Toruń lub przesłać pocztą na ww. adres. Pod uwagę brana będzie data wpływu do sekretariatu WFOŚiGW w Toruniu. Ofertę można również złożyć za pośrednictwem bazy konkurencyjności.
VIII. Kryteria oceny oferty i ich znaczenie:
1. Zamawiający określa kryterium wyboru ofert na podstawie:
· Cena brutto za realizację przedmiotu zamówienia – waga 100%
IX. Unieważnienie postępowania:
Zamawiający zastrzega sobie prawo unieważnienia postępowania w dowolnym momencie bez konieczności podawania przyczyny nawet w przypadku, gdy zostaną złożone oferty niepodlegające odrzuceniu.
Załączniki:
1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia.
2. Formularz ofertowy.
3. Wzór umowy.
4. Klauzula informacyjna RODO – na potrzeby zapytania ofertowego.
Kompleksową usługę wyżywienia wraz z obsługą kelnerską (z uwzględnieniem diety wegańskiej i bezglutenowej) oraz serwisem kawowym podczas szkoleń dla kandydatów na Energetyków Gminnych realizowanych w ramach projektu pn. „Ogólnopolski system wsparcia doradczego dla sektora publicznego i mieszkaniowego oraz przedsiębiorstw w zakresie efektywności energetycznej oraz OZE” poddziałanie 1.3.3, działanie 1.3 „Wsparcie efektywności energetycznej w budynkach”, I Oś priorytetowa „Zmniejszenie emisyjności gospodarki” Program Operacyjny Infrastruktura i Środowisko 2014-2020.
Zamawiający:
Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Toruniu,
ul. Fredry 8, 87-100 Toruń
NIP: 956 12 23 682, REGON: 341191740
PKD 64.92.Z – pozostałe formy udzielania kredytów
Telefon: 56 62 12 300
I. Przedmiot zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest Kompleksowa usługa wyżywienia wraz z obsługą kelnerską (z uwzględnieniem diety wegańskiej i bezglutenowej) oraz serwisem kawowym podczas szkoleń dla kandydatów na Energetyków Gminnych realizowanych w ramach projektu pn. „Ogólnopolski system wsparcia doradczego dla sektora publicznego, mieszkaniowego oraz przedsiębiorstw w zakresie efektywności energetycznej oraz OZE”
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w załączniku nr 1 do niniejszego zapytania.
II. Kontakt w sprawie zamówienia:
Wszelkich informacji dotyczących przedmiotu zamówienia udziela: Karol Adamek, tel. 56 62 12 361,
e-mail: karol.adamek@wfosigw.torun.pl
III. Warunki udziału w postępowaniu:
Zamawiający oczekuje ofert od oferujących, którzy spełniają wszystkie następujące wymagania:
· Oferujący jest osobą fizyczną lub osobą prawną, prowadzącą działalność gospodarczą zarejestrowaną na terenie państwa członkowskiego Unii Europejskiej – na dowód spełnienia tego warunku, oferujący przedstawi swój numer identyfikacji podatkowej (NIP lub VAT ID nadany w innym państwie członkowskim Unii Europejskiej) nadany zgodnie z przepisami państwa, w którym jest zarejestrowany.
· Oferujący nie znajduje się w stanie likwidacji ani upadłości.
· Oferujący posiada możliwości kadrowe i techniczne a także zdolność finansową do wykonania przedmiotu niniejszego zamówienia.
· Wraz z ofertą, oferujący przedstawi propozycję spisu posiłków, które zostaną przyrządzone i podane w ramach realizacji zamówienia.
· Oferujący nie ma żadnych powiązań osobowych ani kapitałowych z Zamawiającym (w tym osobami uprawnionymi do składania oświadczeń lub wykonywania w imieniu Zamawiającego czynności związanych z udzieleniem niniejszego zamówienia).
Zamawiający odrzuci oferty od podmiotów niespełniających wyżej wymienionych warunków.
IV. Sposób wykonania oferty:
1. Każdy Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę.
2. Oferta wraz załącznikami musi być podpisana przez osobę/osoby upoważnione do reprezentowania Wykonawcy. W przypadku, gdy umocowanie osoby upoważnionej do reprezentacji Wykonawcy nie wynika z publicznie dostępnych rejestrów, wówczas do złożonej oferty należy dołączyć pełnomocnictwo.
3. Jeżeli osoba/osoby podpisująca ofertę działa na podstawie pełnomocnictwa, to pełnomocnictwo to musi w swej treści jednoznacznie wskazywać uprawnienie do podpisania oferty. Pełnomocnictwo musi zostać dołączone do oferty i musi być złożone w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem.
4. Wykonawca ponosi wszelkie koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty.
5. Złożenie więcej niż jednej oferty lub złożenie oferty zawierającej propozycje alternatywne spowoduje odrzucenie wszystkich ofert złożonych przez Wykonawcę.
6. Na ofertę składają się:
1) formularz ofertowy (wzór zał. nr 2);
2) jeżeli Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik – pełnomocnictwo, określające zakres umocowania podpisane przez osoby uprawnione do reprezentowania Wykonawcy;
3) propozycja spisu posiłków, które zostaną przyrządzone i podane w ramach realizacji zamówienia.
7. Ustala się, że składający ofertę pozostaje z nią związany przez 7 dni. Bieg terminu związania ofertą rozpoczyna się wraz z upływem terminu składania ofert.
V. Miejsce i termin wykonania zamówienia:
1. Miejsce wykonania zamówienia: biuro Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Toruniu ul. Szosa Lubicka 26, 87-100 Toruń. Miejsce to może ulec zmianie z przyczyn niezależnych od Zamawiającego, o czym Wykonawca zostanie powiadomiony nie później niż 7 dni przed realizacją zamówienia.
2. Przedmiot zamówienia należy zrealizować w terminie: 22, 23, 24, 29 i 30 czerwca 2022 oraz 1 lipca 2022 r. Termin może ulec zmianie w wyniku zdarzeń, o których Zamawiający nie ma wiedzy w chwili sporządzania niniejszego dokumentu, o czym Wykonawca zostanie powiadomiony nie później niż 7 dni przed realizacją zamówienia.
VI. Opis sposobu obliczenia ceny oferty:
Cena podana w ofercie powinna być wyrażona w złotych polskich, z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Cena oferty winna obejmować wszystkie koszty związane z wykonaniem przedmiotu zamówienia oraz warunkami stawianymi przez Zamawiającego.
VII. Miejsce i termin złożenia oferty:
Ofertę należy przesłać do dnia 15.06.2022 r. na kompletnym formularzu ofertowym e-mailem na adres zamowienia@wfosigw.torun.pl lub złożyć osobiście w sekretariacie WFOŚiGW w Toruniu, ul. Fredry 8, 87-100 Toruń lub przesłać pocztą na ww. adres. Pod uwagę brana będzie data wpływu do sekretariatu WFOŚiGW w Toruniu. Ofertę można również złożyć za pośrednictwem bazy konkurencyjności.
VIII. Kryteria oceny oferty i ich znaczenie:
1. Zamawiający określa kryterium wyboru ofert na podstawie:
· Cena brutto za realizację przedmiotu zamówienia – waga 100%
IX. Unieważnienie postępowania:
Zamawiający zastrzega sobie prawo unieważnienia postępowania w dowolnym momencie bez konieczności podawania przyczyny nawet w przypadku, gdy zostaną złożone oferty niepodlegające odrzuceniu.
Załączniki:
1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia.
2. Formularz ofertowy.
3. Wzór umowy.
4. Klauzula informacyjna RODO – na potrzeby zapytania ofertowego.